Over De Brasserie

Over De Brasserie

Our First Team

De huidige eigenaren Christine en Constant van Saltbommel

Over ons

Sinds 1993 zijn Constant en Christine de eigenaren van De Brasserie en IJssalon Huberts in Meppel. Zij namen de zaak over van Christines ouders Truus en Daan die het toen wat rustiger aan gingen doen.

Het ondernemende echtpaar doet er zes dagen in de week alles aan om het de gasten zoveel mogelijk naar de zin te maken. Constant staat in de keuken en Christine is vaak in de bediening vinden en stuurt het team aan. De juiste horeca-instelling zit hen in het bloed.

Zij hebben maar één doel en dat is het hun klanten naar de zin maken! Samen met hun enthousiaste team bedienen Constant en Christine elke week honderden gasten in de ijssalon en De Brasserie.

Nieuwsgierig naar wat De Brasserie allemaal te bieden heeft? Kom eens langs in ons gezellige restaurant of neem plaats in de serre of op het terras. Heel winkelend Meppel trekt aan u voorbij…

Historie

1922 Jan en Trui
Na vele omzwervingen rond de wereld komt Jan Huberts met een tot dusverre vreemde lekkernij in aanraking: consumptie-ijs. Via via krijgt hij de beschikking over een ijsdraaiton en neemt die mee naar zijn geboorteplaats Meppel. Al snel is hij in staat eigen consumptie- ijs te maken. We schrijven 1922 en het is een begin van een ijsverhaal dat nog vele jaren zal duren, want Meppel en het ijs werd aan de man gebracht door middel van 'ijsventen'. Door de grote vraag kon Jan nieuwe ijstechnieken toepassen en het bedrijf uitbreiden. Toen zoon Chris Huberts in 1934 dan ook in het bedrijf kwam, stond er aan de Molenstraat een moderne elektrische ijsfabriek waarin op grote schaal consumptie-ijs werd gemaakt. Met onder meer de Chocotip, de voorganger van de huidige Magnum.

1954 Chris en Willie
De zaken liepen voorspoedig. In 1954 begon Chris, die aanvankelijk ijs verkocht in een salonwagen, een eigen zaak in de nu nog steeds bestaande ijssalon aan de Hoofdstraat. Naast ijs verkocht hij limonade, gebak en als eerste in het noorden espresso koffie. In de wintermaanden wilde Chris naast ijs een nieuw produkt brengen: "patat frites ". Maar "wat de boer niet kent dat eet ie niet" ,en de Meppelers trokken hun neus op voor die gekke aardappels. En zo zie je dat er een hoop kan veranderen!

1962 Truus en Daan
In 1962 kwam dochter Truus in de zaak, intussen uitgegroeid tot een moderne ijssalon met een Italiaans buffet en twee ijsmachines. Drie jaar daarna besloot Daan Blei na een bioscoopje een milkshake te halen bij Huberts en trof daar Truus. De vonk sloeg over en al snel werkte hij mee in de weekenden en haalde zijn vakdiploma' s. In 1972 werd er opnieuw uitgebreid: met het hoekpand, waar u thans zit, en een terras aan de promenade. De start van "Huberts IJs- en Koffiesalon". De formule bleef: ijs, koffie en gebak. In 1987 haalde Daan het hoogste diploma op ijsgebied en kreeg hij als eerste in Nederland de titel `Meesterijsbereider’. Was het in 1922 nog even wennen aan een ijsje, nu, ruim 75 jaar later zijn in Meppel en wijde omgeving de overheerlijke smaken van het ambachtelijk Huberts-ijs bekend!